Οι ανάγκες στην Εκπαίδευση έχουν αλλάξει! Οι μαθητές έχουν ανάγκη να εκπαιδευτούν πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο, που γινόταν η εκπαίδευση ακόμη και πέντε χρόνια πριν. 

Νιώθουμε περήφανοι, που το σχολείο μας βραβεύτηκε διπλά σε μια εκδήλωση, όπου ξεχωρίζουν οι καινοτόμες πρακτικές στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, πραγματοποιώντας το ΟΡΑΜΑ μας, έτσι ώστε να αλλάξει η εκπαίδευση προς το καλύτερο, αλλάζοντας τον τρόπο προσέγγισης και εκμάθησης της Ξένης Γλώσσας. 

2 βραβεία κατακτήσαμε στα ELT Excellence Awards  για τις μεθόδους διδασκαλίας μας: 

Το 1o  αφορά την πρακτική μας 

“𝙁𝙡𝙞𝙥 𝙞𝙩 𝙐𝙥! – 𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙎𝙥𝙚𝙖𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙎𝙠𝙞𝙡𝙡𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙚𝙡𝙛-𝘾𝙤𝙣𝙛𝙞𝙙𝙚𝙣𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙁𝙡𝙞𝙥𝙜𝙧𝙞𝙙” 

η οποία εστιάζει στο να αξιοποιούν οι μαθητές μας την καινούργια γνώση άμεσα και δημιουργικά σε καθημερινές δραστηριότητες, αναπτύσσοντας μνημονικές τεχνικές, κι όχι απλά να αποστηθίζουν κανόνες και λίστες λεξιλογίου! 

Πηγή έμπνευσης για αυτό το πρόγραμμα ήταν οι ίδιοι οι μαθητές μας και φυσικά οι δύο καταπληκτικές εκπαιδευτικοί μας Ράνια Ρεπάνου & Βαρβάρα Αουτ-Τσαλίκη συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί. 

Το 2ο  βραβείο μας, αφορά σε μια τεχνική για τον γραπτό λόγο το “𝙒-𝙍𝙤𝙗𝙤𝙩”, που μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλους τους μαθησιακούς τύπους, αλλά και σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Το “𝙒-𝙍𝙤𝙗𝙤𝙩” είναι το αποτέλεσμα συν-εργασίας και συν-δημιουργίας 4 εκπαιδευτικών, 4 Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Είμαι πολύ ευγνώμων για την συν-έμπνευση Σοφία Ταϊγανίδου, Φένια Κουβαρά και Ξένια Μαγλουσίδου! 

Η συνεργασία φέρνει πάντα την επιτυχία!