DEEPER LEARNING

Τι είναι το Deeper Learning;

Είμαστε ένα από τα 35 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουμε υιοθετήσει αποκλειστικά στην περιοχή μας το νέο αυτό μοναδικό και καινοτόμο πρόγραμμα για τα επίπεδα Β2+ («μετά το Lower»)!

Τι ακριβώς αλλάζει με το Deeper Learning ;

Oι μαθητές εντάσσονται στο πρόγραμμα Deeper Learning, με σκοπό να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες στα αγγλικά. Το πρόγραμμα έχει τον χαρακτήρα CLIL (Content and Language Integrated Learning), δηλαδή προσεγγίζουμε διάφορα θέματα στα αγγλικά, με οδηγό την κριτική σκέψη, την ανάλυση, τη σύνθεση, τον φιλοσοφικό στοχασμό και τη μεταγνώση.

Στην ουσία μαθαίνουμε για διάφορα πράγματα γύρω μας και μέσα μας, τον κόσμο και τον εαυτό μας, στα αγγλικά.

Τι άλλο γίνεται στο Deeper Learning;

Μαθαίνουμε ακαδημαϊκές δεξιότητες όπως η σύνταξη μικρής ερευνητικής εργασίας, η σύνθεση βιβλιογραφίας, η σύνταξη και η προσέγγιση μιας ερευνητικής ερώτησης. Κυρίως αποκτούμε   life skills:  να συνεργαζόμαστε για ένα project,  να κάνουμε ομιλίες μπροστά σε κοινό, να κάνουμε έρευνα, να αυτοαξιολογούμαστε, να μην μας φτάνουν οι εύκολες απαντήσεις, να στοχαζόμαστε, να αλλάζουμε. Τέλος μαθαίνουμε ηθικές αξίες: τον σεβασμό, την ανοχή, τη συνεργατικότητα, την αποδοχή, την αναζήτηση της αλήθειας.

DEEPER LEARNING TEACHERS

Οι καθηγήτριες μας Ράνια Ρεπάνου και Βαρβάρα Αουτ-Τσαλίκη είναι πλέον επίσημα πιστοποιημένες και ως Deeper Learning Teachers.

Νιώθω περήφανη, που στο σχολείο μας οι συνεργάτες μου είναι ανήσυχα πνεύματα, επιδιώκουν τηνσυνεχή βελτίωση τους κι εξελίσσονται συνεχώς και ότι το Deeper Learning είναι η φιλοσοφία της εκπαίδευσης μας.

Η απονομή της Ράνιας έγινε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2021 και της Βαρβάρας τον Ιούνιο 2022, όπου οι μαθητές της παρέλαβαν την πιστοποίηση της, στα πλαίσια του συνεδρίου Deeper Learning.

Previous
Next

"SMART UP" by Dimitra Poni

SMART UP Language School

Ένα σχολείο με εμπειρία, ευέλικτο, που προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής και σε οδηγεί με έξυπνο τρόπο ψηλά στην επιτυχία.

ΑΓΓΛΙΚΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Ακούμε δυνατά, Βλέπουμε προσεκτικά, Μυρίζουμε έντονα, Αισθανόμαστε με πάθος, Μιλάμε ελεύθερα την ξένη γλώσσα

STUDYING TOGETHER, LEARNING FOREVER

Στόχος μας η κατάκτηση της ξένης γλώσσας όπως η μητρική

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο μαθητής ανακαλύπτει την γνώση αποκτώντας κριτική σκέψη, ενώ ο δάσκαλος τον καθοδηγεί και τον βοηθάει να ανακαλύψει την δύναμη που έχει μέσα του

ΤΟ

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

SMART your learning UP in our school

Deeper learning teachers

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΝΗ
Γερμανικά

Η Δήμητρα Πόνη είναι Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας από το ΕΑΠ, με Master στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό στην Ηγεσία της Εκπαίδευσης (NeuroLearningPower Master Practitioner),  με Επιμόρφωση στην Διδακτική και Μεθοδολογία της Γερμανικής Γλώσσας και με συνεχή επιμόρφωση και παρακολούθηση σεμιναρίων στον χώρο της εκπαίδευσης.

Είναι η ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Δήμητρα Πόνη-Μηκερόζη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης από το 2001 και εμπνεύστρια της καινούρια ονομασίας του Σχολείου της “smart Up by Dimitra Poni”.

Για την Δήμητρα η Διδασκαλία είναι ένα ταξίδι προσωπικής εξέλιξης και αναζήτησης, που έχει ως σκοπό την δημιουργία αξέχαστων εμπειριών μάθησης στους μαθητές της, με σκοπό να τους οδηγήσει με έξυπνο τρόπο ψηλά στην επιτυχία.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΡΕΠΑΝΟΥ
Αγγλικά

Η Ράνια είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διδακτική εμπειρία σε μαθητές όλων των ηλικιών από το 2004. Παρακολουθεί σεμινάρια πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της σύγχρονης παιδαγωγικής και μεθοδολογίας εκμάθησης ξένων γλωσσών και τον Ιούνιο του 2020 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως Neuro Learning Power Practitioner.

Πιστεύει στην δύναμη της ομάδας, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς σύνδεσης μέσα στην τάξη, πράγμα το οποίο λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη στην μαθησιακή διαδικασία. Αγαπά να μαθαίνει ξένες γλώσσες και να παίζει μουσική. Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα της είναι ότι δεν επαναπαύεται κι έτσι αναζητά διαρκώς τρόπους να κάνει κάθε μάθημα ξεχωριστό για τους μαθητές της.Βαρβaρα Aουτ-Τσαλiκη
Αγγλικά

Η Βαρβάρα είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διδακτική εμπειρία από το 2012. Παρακολουθεί σεμινάρια πάνω στην σύγχρονη παιδαγωγική και πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο Neuro Learning Power Practitioner. Λατρεύει τις τέχνες, την ζωγραφική και τη δημιουργικότητα και λόγω αυτής της καλλιτεχνικής της φύσης, ενσωματώνει διαρκώς στην διδασκαλία της την αρετή της δημιουργίας και της αυθεντικότητας.

Μεγαλωμένη ως δίγλωσση Ελληνο-Γερμανίδα κατανοεί πώς είναι να μεγαλώνει κανείς μαθαίνοντας δύο ή τρεις γλώσσες μαζί και με βάση αυτή την προσωπική της εμπειρία προσπαθεί να μυήσει τους μαθητές στα Αγγλικά. Όχι απλά ως μια Γλώσσα, αλλά ως πολιτισμό, ιδιοσυγκρασία και σύγχρονο τρόπο σκέψης.

 

 

Newsletter

Κάνε δωρεάν την εγγραφή σου για να ενημερώνεσαι για τα τελευταία νέα μας

Smart Up! Logo

Tο Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Δήμητρας Πόνη-Μηκερόζη λειτουργεί από το 2001 και απευθύνεται σε μαθητές ΟΛΩΝ των ηλικιών που επιθυμούν να μάθουν ΑΓΓΛΙΚΑ και ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ με υπευθυνότητα και αξιοπιστία.

Ματαπά 17 & Βασ. Αλεξάνδρου γωνία,
57200 Λαγκαδά / T. 2394 026010

Made by THEGOART